Algorithmic thinking

"Algoritmik Düşünme Eğitimi" pilotu 02 Eylül 2019'da MEB YEĞİTEK TÜRKİYE Genel Müdürlüğü UZEM salonunda başladı.


algoritmik düşünme öğretmeni kursu
DSC_0547.JPG algoritmik düşünme öğretmeni kursu

algorithmic thinking teacher course

2023 Eğitim Vizyonu "Sınıf öğretmenlerinin bilgisayarsız bir ortamda algoritmik düşünmelerini öğretmek için yüz yüze hizmet içi eğitimler düzenlenecek." Hedefe uygun olarak başlatılmış olan çalışma kapsamında hizmet içi program açılmıştır.

 

Açılışta YEĞİTEK Eğitim Teknolojileri ve Teknik Destek Hizmetleri Bölüm Başkanı Asaf Murat KARAPINAR, Gazi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Doç. Dr. Hasan ÇAKIR ve bu eğitimin koordinatörü YEŞİTEK çalışanıdır. Dr. Hüseyin KOCASARAÇ konuşmasına katıldı.

 

30 saat sürecek olan “Algoritmik Düşünme Eğitimi” pilotuna Ankara'da çalışan sınıf öğretmenleri katılıyor. Öğretmenlerin algoritmik düşünme becerilerini kazanması veya geliştirmesi veya mevcut becerilerini geliştirmesi, problem çözmedeki temel kavramlar, günlük hayatta karşılaşılan problemlerin çözümü için doğru algoritmanın oluşturulması, algoritma adımlarının düzenlenmesi ve açık yazılması, veri ve veri organizasyonu, değişken karşılaştırma yapıları, döngü ve iç içe döngü yapısı ve arama algoritması ve sıralama algoritması. Bu eğitimler Gazi Üniversitesi hocası tarafından yapıldı. Ebru SOLMAZ ve Bozok Üniversitesi Fahri YILMAZ ve proje koordinatörü Dr. Hüseyin KOCASARAÇ.

 



Türkiye'de algoritmik düşünme öğretmenliği kursu var


Türkiye'de algoritmik düşünme öğretmenliği kursu var
ade _-_ Kopya.jpg Türkiye'de algoritmik düşünme öğretmenliği kursu var

There is algorithmic thinking teacher course in Turkey



Return to top